Gepost op

Hoe werkt Diamond Painting?

Diamond Painting werkt door het plakken van de steentjes op de juiste symbolen. Klinkt simpel toch? In dit artikel helpen we je verder op weg. Je leest hier hoe je precies start, welke handige hulpmiddelen er zijn en nog een aantal handige tips & tricks.

Stappenplan voor Diamond Painting

In het artikel Wat is Diamond Painting hebben we uitgelegd wat het precies inhoudt. Maar nu wil je natuurlijk weten hoe het werkt. Met het volgende stappenplan kom je al een heel eind:

  1. Rol het canvas helemaal uit. Als het erg gekreukt is, kun je het een nachtje laten liggen met wat zwaars erop. Maar, dit is niet nodig, de kreukels gaan er tijdens het painten wel uit.
  2. Sorteer de steentjes op kleur. Het is aan te raden om hier bakjes voor te gebruiken. Label de bakjes met de kleurcode en het bijbehorende symbool.
  3. Knip (of snij voorzichtig) het folie in repen. Het canvas is voorzien van een plaklaag, daar wil je écht niet per ongeluk iets op laten vallen. Zorg dus dat je alleen het stukje open hebt liggen waar je mee bezig bent. Door het folie in repen te knippen kun je dit heel eenvoudig en het ook weel terug slaan als je even klaar bent.
  4. Kies een kleur waar je mee wilt beginnen, bij voorkeur begin je aan de randen van de Painting, als die recht zijn dan volgt de rest automatisch. Doe wat steentjes van de kleur in het schudbakje. Als je dit bakje voorzichtig schud, zal je zien dat de steentjes vanzelf goed gaan liggen.
  5. Prik de Diamond Painting pen in de wax (het roze blokje). Let op er zit een beschermlaag om de wax, die moet je dus even loshalen. De wax zorgt ervoor dat je de steentjes kunt oppakken met de pen.
  6. Druk met je pen voorzichtig op een steentje, het steentje zal blijven plakken. Leg het nu op het juiste symbool. Gefeliciteerd; je hebt net je eerste steentje gelegd.
  7. Het werkt het makkelijkste en het snelste als je kleur voor kleur het opengelegde deel van de painting beplakt.
  8. Vergeet niet de painting weer af te dekken met het folie als je klaar bent en nog niet het hele deel beplakt hebt.
  9. Is de painting helemaal af? Ga er dan voorzichtig met een deegroller overheen om de steentjes goed aan te drukken. Een nachtje onder een stapel boeken werkt ook prima!

Handige hulpmiddelen voor Diamond Painting

Er zijn zó ontzettend veel verschillende hulpmiddelen voor Diamond Painting dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van 3 Diamond Painting Accessoires die wij iederen zouden aanbevelen!

Opbergbakjes

De steentjes worden in zakjes geleverd bij de painting. Dat is bij het maken van de painting alleen niet ideaal. Vrijwel iedere painter heeft daarom losse opbergdoosjes. Hier sorteren ze de steentjes in en van daaruit werken ze. Onze favoriet? De opbergdoos met 64 fliptopdoosjes.

Een lekkere Diamond Painting Pen

Iedere painting wordt geleverd met een standaard pennetje. Natuurlijk kun je hier prima mee werken, alleen je zult merken dat je wat kramp in je hand krijgt als je wat langer aan het painten bent. Daarom is een fijne Diamond Painting Pen een absolute aanrader. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, je kunt zelf het beste bepalen wat jij het fijnste vindt om mee te werken!

Een Lichplaat voor Diamond Painting

Als je eenmaal met een lichtplaat hebt gewerkt wil je niet anders meer. Dit is wel een luxeproduct, je hebt het niet écht nodig voor het painten. Maar het is wel heel erg handig! Bekijk de afbeeldingen bij het product maar eens en je ziet direct het verschil.