Gepost op

Wat is Diamond Painting?

wat is diamond painting

Diamond Painting is schilderen op nummer, maar dan met steentjes (of borduren met steentjes). Met deze steentjes (diamantjes) maak je een schilderij op een canvas. Op het canvas staat precies aangegeven welk steentje, waar geplaatst moet worden. Diamond Painting is enorm populair en de canvassen zijn bijna niet aan te slepen.

Hoe werkt Diamond Painting?

De schilderijen worden geleverd in complete sets. Dat betekent dat je alles krijgt wat je nodig hebt om de painting te maken. Diamond Painting Pakketten bevatten allemaal:

  • Een canvas met de geselecteerde afbeelding.
  • Voldoende Diamantjes.
  • Een pakketje met; Een schudbakje, pincet, Diamond Painting pen en Sticky Stuff.
  • Een legenda voor de tekens op het canvas en de bijbehorende kleuren.

Het canvas wordt beschermd door afdekfolie, dit is meestal wit of doorzichtig. Het witte folie is meer papierachtig en is wat steviger, je ziet alleen helemaal niets van je painting tot je het papier eraf haalt. Het doorzichtige folie is wat minder sterk, maar je ziet precies hoe ver je bent met het vullen van jouw painting.

Beginnen met Diamond Painting

In het Diamond Painting pakket zit dus alles wat je nodig hebt. Dus in principe zou je zo kunnen beginnen; zakje met diamandjes openmaken en plakken maar. In de praktijk gaat het vaak iets anders. Je moet je voorstellen dat je bij 1 painting vaak al meer dan 25 kleuren krijgt, dus 25 verschillende soorten steentjes. Deze worden standaard verpakt in plastic verpakkingen, die makkelijk opengaan, maar niet meer dicht gaan. Veel Painters beginnen daarom met het sorteren van de steentjes. Hiervoor hebben ze verschillende Diamond Painting Opbergbakjes. Iedere kleur krijgt een apart bakje en wordt gelabeld met het nummer en het teken waar het voor staat.

Met het teken kun je straks heel eenvoudig het juiste steentje plakken op het canvas. Het nummer is belangrijk omdat dit het DMC nummer is, oftewel de officiële kleurcode. Mocht je ooit steentjes te kort komen, dan kun je met behulp van dit nummer een zakje bijbestellen. Maar geen zorgen, vrijwel iedere Diamond Painting wordt geleverd met ruim voldoende steentjes.

Wat is Diamond Painting nou écht?

Ontzettend verslavend! Als je er eenmaal aan begint is het moeilijk om de painting weer weg te leggen. Hou daar dus rekening mee, ‘even 10 minuutjes painten’ zit er echt niet in, dat wordt al vlug een uur of meer.

Diamond Painting kopen?

Alle Paintings worden in China gemaakt. Via Chinese websites kun je ze vervolgens bestellen, maar je kunt zo ook bij ons in de webshop bestellen. Al onze Diamond Paintings zijn al in Nederland, dus dat betekent:

  • Dat je geen weken hoeft te wachten op jouw bestelling; vandaag voor 16:00 uur verzonden = vandaag nog verzonden.
  • Dat je je geen zorgen hoeft te maken over inklaringskosten, BTW heffing of invoerrechten – dat hebben wij al geregeld voor deze paintings.
  • Dat je zeker weet dat de kwaliteit op orde is – wij werken alleen met fabrieken die hoge kwaliteit paintings leveren, dus geen nare verrassingen.
  • Dat je paintings uniek en scherp zijn – wij gebruiken alleen grote canvassen, zodat jij zeker weet dat de details van de afbeelding goed overkomen.